Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 133 godine

Intervencije u 2021.-oj godini

Tehnička intervencija: 22
Požar: 28

49_Spašavanje psa iz šahta_Ivanec

Dana, 23.11.2021. u 20:46 sati zaprimljena je dojava o potrebi spašavanja psa koji je upao u vodomjerno okno u Ivancu. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo IVANEC4 sa 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije čekao je vlasnik psa koji nas je uputio prema šahtu u kojem je bio pas Bimbo. Bimbo je iz šahta dubokog cca 2 m sigurno i brzo izbavljen. Želimo mu brzi oporavak. :)

48_Požar dimnjaka_Punikve

Dana 15.11.2021. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Punikvama. Na intervenciju je upućeno NV s 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije i izviđanjem utvrđeno je da gori donji dio dimnjaka na kruta goriva. Za gašenje požara utrošen je aparat za gašenje požara S6. Vlasnik je upozoren da je dužan odmah pozvati dimnjačarsku službu , te da ne loži do njihovog dolaska.  Na intervenciji su bili prisutni djelatnici PP Ivanec. Intervencija je završila u 12:47 sati.

47_tehnička intervencija otvaranje stana _Ivanec

Dana, 12.11.2021. u 18:20 sati,  iz VOC-a je putem poruka zaprimljena dojava o potrebi otvaranja vrata na obiteljskoj kući u Ivancu. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa 3 vatrogasca. Na mjestu intervencije bili su djelatnici PP Ivanec koji su i pozvali vatrogasce. Nakon otvaranja vrata u kući je zatečena ženska osoba koju su zbrinuli djelatnici HMP. Završetak intervencije u 18:45.

46_Otvaranje stana_Ivanec

Dana, 12.11.2021. u 00:10 sati iz VOC-a JVP grada Varaždina zaprimljena je dojava o potrebi za otvaranjem vrata na obiteljskoj kući u Ivancu. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo sa 5 vatrogasaca . Na mjestu intervencije zatečeni su djelatnici PP Ivanec koji su i tražili otvaranje vrata. Vrata na obiteljskoj kući su nasilno otvorena, a dalje su preuzeli djelatnici PP. Intervencija je završila u 00:46 sat.

45_Otvaranje stana_Ivanec

Dana, 27.10.2021. nakon zaprimljene dojave iz VOC-a JVP Varaždin, izvršena je tehnička intervencije otvaranja stana na stambenoj zgradi u Ivancu. Na intervenciji su sudjelovala dva vatrogasca sa autoljestvom koji su uz pomoć košare preko balkona ušli u stan. Vrata na balkonu su bila otvorena, a vrata strana koja su se zbog zaboravljenih ključeva automatski zatvorila, otvorena su  iz nutarnje strane. 

45_Otvaranje stana_Ivanec

Dana, 27.10.2021. nakon zaprimljene dojave iz VOC-a JVP Varaždin, izvršena je tehnička intervencije otvaranja stana na stambenoj zgradi u Ivancu. Na intervenciji su sudjelovala dva vatrogasca sa autoljestvom koji su uz pomoć košare preko balkona ušli u stan. Vrata na balkonu su bila otvorena, a vrata strana koja su se zbog zaboravljenih ključeva automatski zatvorila, otvorena su  iz nutarnje strane. 

44_Požar dimnjaka_Bedenec

Dana 20.10.2021. u 19:14  putem VOC-a zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Bedencu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo i 5 vatrogasaca. Na mjestu intervencije  su već bili prisutni članovi DVD-a Bedenec  koji su pristupili gašenju požara sa vatrogasnim aparatom S9. S obzirom da je u dimnjaku još uvijek bilo žara dimnjak je uz pomoć četke za čišćenje očišćen, a žar je iz dimnjaka potpuno uklonjen. Intervencija je završena u 19:55 sati.  Na intervenciji nije bilo štete ni ozlijeđenih osoba.

43_prometna nesreća u cestovnom prometu

Dana 11.10.2021. godine u 13:30 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći u cestovnom prometu u naselju Pece. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo s ukupno 6 vatrogasaca i navalno vozilo s još 2 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo pripadnike DVD-a Margečan te osobno vozilo koje se nalazilo na livadi uz prometnicu. Do dolaska vatrogasaca unesrećeni je sam napustio vozilo. Iako se nije žalio na bolove od VOC-a je zatražen dolazak HMP. Zbog nepreglednog zavoja, do dolaska policijskih djelatnika i prilikom obavljanja očevida zajedno s članovima DVD-a Margečan reguliran je promet. Potrebe za daljnjim postupanjem...

42_požar industrijskog postrojenja

Dana 28.09.2021. godine o 00:45 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru u/na postrojenju metaloprerađivačke industrije WE-KR Ivanec. Od operativno dežurnog djelatnika VOC-a zaprimljena je informacija da se radi o požaru ventilacije ta da je  uzbunjen i DVD Bedenec s autocisternom (budući da je autocisterna DVD-a Ivanec na dislokaciji). Na intervenciju je upućeno navalno vozilo s 3 vatrogasca, dok je u pričuvi ostalo još 7 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo djelatnike poduzeća koji su dogašivali filtere ventilacijskog sustava spojenog na radni stroj. U VOC je javljeno da se pripadnici DVD-a Bedenec mogu vratiti te da nema potrebe za...

41_otvaranje stana

Dana 19.09.2021. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je  dojava  o tehničkoj intervenciji - otvaranje stana  u/na stambenoj zgradi u Ivancu. Na intervenciju je upućena autoljestva i tehničko vozilo s ukupno 5 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije od vlasnice smo dobili informaciju da su se protuprovalna vrata sama zatvorila, a ključ je ostao zatvoren u stanu. Pomoću autoljestve smo  se podigli na drugi kat stambene zgrade i razbijanjem prozora ušli u stan. Intervencija je završila u 21:01 sati.

Stranice