Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 136 godina

Požar

19_Požar šume _Margečan_Gačice

Dana, 14.07.2024. u 14:12 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru šume u Margečanu iznad groblja. Iz DVD-a Ivanec je na intevenciju  upućeno šumsko vozilo, auto cisterna i kombi vozilo sa ukupno 8 vatrogasaca. Istovremeno je uzbunjen DVD Margečan i DVD Gačice, a nešto kasnije bog iznimno strmog i zahtjevnog terena za odrađivanje intervencije i DVD Radovan.

17_Požar poljoprivredne površine_Stažnjevec

Dana 18.05.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru njive u Stažnjevcu. Na mjesto intervencije upućeno je zapovjedno i šumsko vozilo sa 6 vatrogasaca, a nekoliko minuta kasnije i navalno vozilo sa jednim vatrogascom. Dolaskom na mjesta intervencije nije uočen požar pa je napravljen obilazak sve do Ivanečke Željeznice sa šumskim i navalnim vozilom te zapovjednim vozilom u smjeru Gačica. Obzirom da mjesto požara nije pronađeno, a dojavitelj se više nije javljao, uslijedio je povratak u DVD.

12_Požar krovišta _Ivanec

Dana, 21.04.2024. u 21:07 sati, iz VOCa JVP Grada Varaždina putem sirene i SMS poruka zaprimljena je dojava o požaru kuće u Ulici S. Vukovića u Ivancu. Put do mjesta intervencije bio je obilaznim putevima zbog aglomeracije koja je u tijeku. Na mjestu intervencije zatečen je požar fasade od stiropora i dijela krovišta.  Brzom intervencijom, navalna i vodna grupa, jedna preko ljestve rasegače, a jedna preko auto ljestve, širenje požara na krovištu su zaustavile na samom sljemenu.  Požar je kroz dvadesetak minuta stavljen pod nadzor, te je spriječeno njegovo širenje.

11_Požar dimnjaka_Punikve

Dana 28.03.2024. godine zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Punikvama. Uslijed požara dimnjaka potkrovlje obiteljske kuće ispunilo se dimom, no do našeg dolaska nije bilo otvorenog plamena pa ni potrebe za gašenjem. Zbog čađe u dimnjaku, vlasnicima je rečeno da prije ponovnog loženja obavezno kontaktiraju dimnjačarsku službu. Na intervencije je sudjelovalo 5 vatrogasaca sa navalnim vozilom. 

09_POžar šume_Radovan_Pece

Dana 22.03.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru šume u mjestu Pece prema Radovanu. Požar šume na Izuzetno brdovitom i nepristupačnom terenu gašen je uz pomoć naprtnjača.  Nakon što je požarom zahvaćena površina stavljena pod nadzor, uočeno je da gori i susjedno brdo. Dio stabala, a koja su gorjela su srušena uz pomoć motorne pile. Za gašenje požara je utrošeno cca 2500 litara vode. Procjenjena opožarena površina bila je cca 7 ha. Požar je z 4 vozilka, gasilo 17 vatrogasaca iz 3 DVD-a.

07_Požar kuće_Škriljevec

Dana 03.03.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru na kući u Škriljevcu. Požar koji je zahvatio  prostoriju na prvoj etaži obiteljske kuće i dio krovišta, pod nadzor je stavljen po dolasku vatrogasaca iz DVD-a Radovan koji su na mjesto intervencije stigli prije DVD-a Ivanec. Nakon što je požar u potpunosti ugašen, izvršena je ventilacija prostorija. U požaru je ozlijeđena jedna osoba koja je zbrinuta od strane djelatnika ZHM Varaždinske županije.

06_Požar dimnjaka _Lovrečan

Dana 20.2.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Lovrečanu. Ukupno devet vatrogasaca sa dva vozila iz DVD-a Radovan i DVD-a Ivanec stigli su na mjesto intervencije i tražili uzrok zadimljenja kotlovnice. Uzrok je pronađen i uklonjen. Nije bilo potrebe za gašenjem.

05_Požar garaže_Ivanec

Dana 16.02.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru garaže u Ivancu. Sedam vatrogasaca DVD-a Ivanec stigli su sa dva vozila na mjesto intervencije vrlo brzo. Vlasnika nije bilo kod kuće, a požar su do dolaska vatrogasne ekipe već lokalizirali susjedi koji su i dojavili požar. Od strane vatrogasaca DVD-a Ivanec Izvršeno je potpuno gašenje požara i zatvaranje vode koja je zbog taljenja bakrenih cijevi počela plaviti prostor garaže.

Stranice

Pretplati se na RSS - Požar