Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 133 godine

2. dan otvorenih vrata DVD-a Ivanec

Već drugu godinu za redom u sklopu mjeseca zaštite od požara, DVD Ivanec sugrađanima je otvorio svoja vrata. U subotu, 25. svibnja 2019. u vremenu od 09-13 sati u dvorištu DVD-a Ivanec, vatrogasci su pripremili brojne aktivnosti, posebice namijenjene najmlađem uzrastu. Posjetitelji su mogli sudjelovati u raznim radionicama kao što je prelaženje poligona, gađanje meta pomoću brentača, gašenje požara zapaljive tekućine, crtanje, uživanje u improviziranoj ljuljački, a zasigurno najzanimljivije od svega bila je vožnja u maketi kanadera.

„Mali“ su posjetitelji također mogli isprobati zaštitna odjela i izolacione aparate izrađene upravo za njih, kako bi na nekoliko sati mogli steći dojam kako je to biti vatrogasac. U dvorištu su kao i prošle godine bila parkirana sva vozila DVD-a, pa su tako svi mogli zaviriti u njihovu unutrašnjost, upoznati se s njihovim sadržajem, sjesti u njih i vidjeti kako je vatrogascima kad se uz pratnju sirena voze na intervencije. Za kraj, izvedena je pokazna vježba gašenja zapaljenog osobnog vozila i spašavanja unesrećenog vozača. Vježba je izvedena uz popratno objašnjavanje svakog njihovog postupka.

Po odlasku, svakom posjetitelju uručeni su edukativni letci, prigodni pokloni i zahvalnica za sudjelovanje. Cilj ovog događanja bio je približiti rad vatrogasaca zajednici, posebno najmlađim uzrastima, kako bi djecu i mlade zainteresirali za rad i uključivanje u humanitarnu djelatnost kao što je dobrovoljno vatrogastvo. Posebnu zahvalu upućujemo VP Grada Ivanić Grada na posuđenoj maketi Canadaira i maketama za djecu, kao i  JVP Grada Zagreba na pruženoj podršci u organizaciji događaja.

Preko stotinjak posjetitelja iz DVD-a je otišlo s mnoštvom pozitivnih dojmova, a mi već spremamo ideje za sljedeću godinu!

Foto: Marijan Friščić i Valentina Kraš