Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 133 godine

Požar

05_požar krovišta Ivanec

Dana, 17.01.2021. u 17:29 sati iz VOCa JVP Varaždin, zaprimljena je dojava o požaru kuće/krovišta u Ulici R. Rajtera u Ivancu. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo, autocisterna i auto ljestva sa ukupno 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije, sjeverna strana krovišta zatečena je u plamenu, a požar je već probio kroz pokrov od salonit ploča. Izvršena je unutarnja navala sa vitlom z brzu navalu, dok je druga grupa postavljala c mlaz kroz stubište. Požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu, tj. spriječeno je njegovo širenje na ostatak krovišta.

03_Požar kuće Ivanec_Lažna dojava

Dana, 10.01.2021. u 08:11 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru kuće u Ulici S. Vukovića u Ivancu. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo sa 5 vatrogasaca. Obzirom da po dojavi nije dobivena točna adresa, već je dojavitelj prijavio da vidi plamen i gusti dim u gornjem dijelu Vukovićeve ulice, te da mu se čini da plamen izlazi iz krova kuće ili gospodarskog objekta, vatrogasci su sa navalnim vozilom krenuli "tražiti požar". Ubrzo je primjećen stup dima, a naknadno je utvrđeno da se radi o spaljivanju otpada od drvenih dasaka i granja od strane vlasnika.

56_Požar kuhinje_Ivanec

Dana, 06.11.2020. u 12:57 sati zaprimljena je dojava o požaru u kući (požar nape) u Ulici A. Mihanovića u Ivancu. Na intervenciju je upućeno  NV i AC sa 6 vatrogasaca. U pripravnosti ostaju još dva vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da je požar već ugašen od strane vlasnika. El. energija i plin su isključeni. Izvršena je dodatna provjera. Intervencija je završila u 13:21 sati.

49_Požar osobnog vozila _Gačice

Dana, 16.10.2020. u 07:10 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila u mjestu Gačice. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo  i auto cisterna sa 8 vatrogasaca. U domu su ostala još 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije vatrogasci  DVDa Gačice su započeli sa intervencijom.  Intervenciju su do kraja odradili članovi DVD-a Gačice, a članovi DVD-a Ivanec su se vratili u DVD. Intervencija je završila u 07:52 sati.

37_Požar otvorenog prostora_Druškovec

Dana 23.06.2020. godine u 14:58 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora na adresi Druškovec 35. U 15:01 sati na intervenciju je upućeno SŠV i AC s 4 vatrogasca, a nekoliko minuta kasnije  ZV s 2 vatrogasca. Putem do mjesta intervencije, od operativno dežurnog VOC tražimo pobližu lokaciju požara. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar suhe trave koji se širio prema drvenoj vrtnoj kući i gospodarskim objektima.

34_požar električnih vodiča

Dana 04.06.2020. godine u 04:12 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru električnog stupa u mjestu Prigorec. Na intervenciju je upućeno NV s 4 vatrogasca, a u pričuvi je ostalo još 5 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije od mještana smo zaprimili informaciju da ih je probudilo jako pucanje ispred prozora i da su uočili električne vodiče i dio stupa u plamenu. Do dolaska vatrogasaca požar se sam ugasio te nije bilo potrebe za interveniranjem.

31_Požar kuće_Škriljevec

Dana 27.04.2020. godine u 9:47 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru kuće  u naselju Škriljevec . Putem stanice dobivamo informaciju da se radi o požaru krovišta i da u objektu nema osoba u samoizolaciji. U 09:50 sati na intervenciju je upućeno NV s 5 vatrogasaca, a nekoliko minuta kasnije AC i AIL sa 6 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo pripadnike DVD-a Radovan koji su nas izvijestili da se radi o požaru dimnjaka, a ne požaru krovišta.

29_Požar na otvorenom prostoru

Dana, 11.04.2020. u 20:33 sati iz VOC_a JVP varaždin zaprimljena je dojava o požaru više hrpa granja na Ribić Bregu koji se proširio na suhu travu. Na intervenciju je upućeno ZV, NV, AC i ŠV sa ukupno 11 vatrogasaca. Dolaskom na Ribić Breg ustanovljeno je da se radi o uskršnjim krijesovima koji su zapaljeni na više mjesta. Prvi krijes je ugašen uz pomoć vitla za brzu navalu sa šumskog vozila, a drugi i treći nisu gašeni jer su bili usred izoranog polja. Dojava je došla od djelatnika PP Ivanec, no do našeg dolaska uz krijesove više nije bilo ljudi.

Stranice

Pretplati se na RSS - Požar