Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 132 godine

Požar

18_Požar klijeti Ivanečka Željeznica

Dana, 18.02.2020. u 10:15 sati, iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru klijeti u Ivanečkoj Željeznici. Na intervenciju je izašlo NV i AC sa 9 vatrogasaca.  Na mjestu intervencije zatečeno je krovište klijeti iz kojeg se intenzivno dimilo. Gašenje je sa dva mlaza vode. Jedan mlaz unutarnja navala u prostor potkrovlja, a drugi mlaz izvana. Širenje požara spriječeno je nakon 10 tak minuta.  Uz pomoć predtlačnog ventilatora odimljen je prostor potkrovlja koje je bilo obijeno lamperijom.

17_Izvid Ivanec

Dana, 17.02.2020. u 12:31 sati zaprimljena je dojavu po požaru granja u Ulici Nikole Fallera u Ivancu. Na mjestu intervencije je ustanovljeno da za našim djelovanje m nije bilo potrebe.

15_Požar bala sijena_Tiglin

Dana 13.02.2020. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru bala sijena na otvorenom prostoru. U 17:29 sati na intervenciju je upućeno NV sa 6 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo rolo bale u plamenu, a prisutni su bili i vlasnici.  Pristupilo se gašenju bala te su istovremeno štićene rolo bale koje su bile uskladištene s obje strane požara. Uz pomoć traktora postepeno su se uklanjale bale te vršilo njihovo dogašavanje. Nešto kasnije na intervenciju dolazi AC i ZV s 5 vatrogasaca.

12_Požar dimnjaka_Vuglovec

Dana, 10.02.2020. tek što se ekipa sa navalnim vozilom vratila sa prethodne intervencije zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Vuglovcu. Na intervenciju je krenulo 7 vatrogasaca sa navalnim vozilom. Na mjestu intervencije u Vuglovcu došlo je do požara na dimnjaku obiteljske kuće. Obzirom da dimnjak nije više jako gorio počekali smo da do kraja kontrolirano izgori. Vlasniku je savjetovano da ne loži do dolaska dimnjčara.

04_Požar osobnog vozila Ivanec

Dana, 27.01.2020. u 06:46 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru osobnog vozila kod semafora u Ivancu. Na intervenciju je upućeno NV i AC sa 5 vatrogasca.  Na mjestu intervencije zatečeno je osobno vozilo  iz kojeg se dimilo. Navedeno  vozilo sudjelovalo je u prometnoj nezgodi prilikom čega je došlo do kratkog spoja na instalacijama. Uz pomoć hidrauličkog alata otvoren je poklopac motora te je otpojen akumulator. Požar na električnim instalacijama koje su se uslijed kratkog spoja počele dimiti je ugašen. U DVD-u u pripravnosti su bila još 4 člana DVD-a.

02_Požar dimnjaka_Ivanec

Dana, 15.01.2020. u 12:39 sati iz VOC-a JVP grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka na obiteljskoj kući u Ulici R. Rajtera . Na intervenciju je upućeno NV sa 5 vatrogasaca. Na mjestu intervencije dočekala nas je vlasnica te nam pokazala opožareni dimnjak. Dimnjak je već bio u fazi gašenja i polako se počeo hladiti tako da nije bilo potrebe za gašenjem. Od VOC-a je zatraženo da obavijesti dimnjačarsku službu, a vlasnicima je zabranjeno loženje do dolaska dimnjačara. Intervencija je završila u 13:10 sati.

01_Požar kuhinje _Gečkovec

Dana 02.01.2020. godine u 17:36 sati iz VOC-a JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru kuhinje u Gečkovcu. Na intervenciju je izašlo NV i AC sa 8 vatrogasaca.  Na mjestu intervencije dočekala nas je vlasnica koja je do našeg dolaska požar već sama lokalizirala i ugasila. Obzirom da je požar lokaliziran u početnoj fazi nije bilo potrebe za našom intervencijom. Prilikom gašenja požara, vlasnica je zadobila opekline te je pozvana hitna pomoć čiji djelatnici su ju i zbrinuli.  Povratak u DVD bio je u 18:21 sati.

57_požar krovišta na vikend kući_Huđak

Dana 12.12.2019. godine u 23:43 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru vikend kuće u predjelu Huđak. U 23:45 sati na intervenciju je upućeno navalno vozilo s 5 vatrogasaca, a dvije minute kasnije i  autocisterna s 3 vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo požar krovišta vikend kuće u razbuktaloj fazi. Gašenju smo pristupili s vitlom za brzu navalu, a za što je utrošeno oko 500 litara vode. Od VOC-a zatražili smo da se uzbuni elektra zbog  iskapčanja električne struje.

55_požar dimnjaka_Ivanec

Dana 08.12.2019. godine iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka na adresi Jezerski put 39.  U 20:56 sati na intervenciju je upućeno navalno vozilo s 6 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo dimnjak u kojem je gorjela čađa. Dimnjak je ugašen uz pomoć aparata  za početno gašenje požara. Vlasnici posjeduju dokaz da je dimnjak očišćen u rujnu 2019. godine od strane ovlaštenog koncesionara Dimax j.d.o.o. Vlasnicima je zabranjeno loženje do dolaska dimnjačarske službe.

Stranice

Pretplati se na RSS - Požar