Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 134 godine

Najnoviji sadržaj

Dana, 06.01.2022. u 14:36 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji vađenja utopljenika iz jezera Jarki u Ivancu. Na intervenciju je upućeno zapovjedno i šumsko vozilo sa 8 vatrogasaca. Još tri vatrogasca ostala su u pripravnosti u DVD-u. Na mjestu intervencije od djelatnika PP Ivanec zaprimljena je informacija o lokaciji utopljenika, te da je tijelo potrebno izvući na obalu. Nakon izvršenog očevida, tijelo utopljenika izvučeno je na obalu gdje su ga preuzeli djelatnici PP Ivanec i PU Varaždin. Intervencija je završila u 15:27 sati.
Dana, 31.12.2021. u 10:18 sati iz VOC-a JVP varaždin zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Ulici R. Rajtera u Ivancu. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 4 vatrogasca, dok je u DVDu u pripravnosti ostalo  još osam vatrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da je došlo do požara dimnjaka, a ugašen je sa aparatom za početno gašenje požara. Vlasniku je zabranjeno loženje do dolaska dimnjačara. Intervencija je završila u 11:06 sati.
Dana, 29.12.2021. u 12:59 sati od HMP zaprimljena je dojava o potrebi za pomoći prilikom prenošenja  osobe. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa 5 vatrogasaca, a malo kasnije i kombi vozilo sa još jednim vatrogascem. Osoba je prenijeta do vozila HMP, a koji su ga prevezli u bolnicu. Intervencija je završila u 13:25 sati.      
Dana, 27.12.2021. u 23:26 sati iz VOC-a JVP Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi za pomoći djelatnicima HMP u prenošenju osobe. Na intervenciju je upućeno navalno vozilo sa ukupno 7 vatrogasaca koji su djelatnicima HMP pomogli osobu iz vozila hitne unijeti u kuću. Intervencija je završila u 23:51 sati.
Dana, 27.12.2021. u 17:59 sati iz VOCa JVP Varaždin zaprimljena je dojava o potrebi za pomoći djelatnicima HMP u prenošenju  osobe. Na intervenciju je upućeno navalno i zapovjedno vozilo sa ukupno 9 vatrogasaca koji su djelatnicima HMP pomogli osobu iznijeti iz kuće u vozilo hitne. Intervencija je završila u 18:25 sati.
Dana, 24.12.2021.  u 17:04 sati zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Kaniži  u Ivancu. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo sa tri vatrogasca. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovljeno je da nema potrebe za  intervencijom jer nije bilo požara, a intervenciju je dojavio prolaznik u osobnom vozilu. Intervencija je završila  17:20
Dana 07.12.2021. godine u 10:32 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o požaru plinskog roštilja u kuhinji hotela Orion. Na intervenciju je upućeno NV sa 6 vatrogasaca, a nekoliko minuta kasnije i AC s još 2 vatrogasca. Do  dolaska članova DVD-a Ivanec na mjesto intervencije, djelatnici hotela su  požar uz pomoć aparata za početno gašenje ugasili i zatvorili plinski ventil. Pomoću eksploziometra izvršeno je mjerenje eventualnog propuštanja plinskih instalacija, a od VOC-a je zatražena nazočnost distributera plina radi dodatnog pregleda instalacija i saniranja ventila. Na mjestu intervencije bili su prisutni djelatnici PP Ivanec. Intervencija je završila u 11:13 sati.
Dana 06.12.2021. godine u 08:32 sati iz VOC JVP Varaždin zaprimljena je dojava o tehničkoj intervenciji, ispumpavanju vode na otvorenom prostoru u Lančiću. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo s 5 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije od vlasnika je zaprimljena informacija da je vodomjerno okno na dvorištu puno vode te da mu djelatnici Ivkom voda ne mogu očitati brojilo. Vlasnika je upoznat sa činjenicom da nisu ugroženi ljudski životi i/ili imovina i da ispumpavanje vodomjernog okna nije posao vatrogasaca, no s obzirom da je pet vatrogasaca sa vozilom već došlo na lokaciju, a vlasnik je bio starije životne dobi iz okna je ispumpano cca 2m3 vode. Za ispumpavanje vode korištena...
    Bliži nam se vrijeme ukrašavanja domova i paljenja prve adventske svijeće Važno je pridržavati se savjeta vatrogasaca jer je u ovome razdoblju povećana opasnost od izbijanja požara zbog neopreznog korištenja dekoracija. Naime, božićna rasvjeta koja se koristi prilikom ukrašavanja često je neispravna, a upaljene božićne dekoracije i ukrasne svijeće ostavljaju se bez nadzora u blizini božićnog drvca. Prirodno božićno drvce predstavlja posebnu opasnost. Brzo se osuši i potrebno mu je svega 30 sekundi da izgori i zahvati okolni namještaj stoga se ne smije se postavljati u blizini izvora topline niti je preporučljivo koristiti prskalice na božićnom drvcu. „...
Dana, 23.11.2021. u 20:46 sati zaprimljena je dojava o potrebi spašavanja psa koji je upao u vodomjerno okno u Ivancu. Na intervenciju je upućeno tehničko vozilo IVANEC4 sa 4 vatrogasca. Na mjestu intervencije čekao je vlasnik psa koji nas je uputio prema šahtu u kojem je bio pas Bimbo. Bimbo je iz šahta dubokog cca 2 m sigurno i brzo izbavljen. Želimo mu brzi oporavak. :)