Za vašu sigurnost, noć i dan, brinemo već 136 godina

Najnoviji sadržaj

Dana 23.04.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o prometnoj nezgodi, slijetanje vozila u kanal u Stažnjevcu. Iz vozila koje je nakon slijetanja u kanal izbavljena je jedna ozlijeđena osoba koja je na daljnju obradu predana djelatnicima djelatnicima NZHM. Intervenciju je odradilo 7 vatrogasaca sa dva vozila.
Dana, 21.04.2024. u 21:07 sati, iz VOCa JVP Grada Varaždina putem sirene i SMS poruka zaprimljena je dojava o požaru kuće u Ulici S. Vukovića u Ivancu. Put do mjesta intervencije bio je obilaznim putevima zbog aglomeracije koja je u tijeku. Na mjestu intervencije zatečen je požar fasade od stiropora i dijela krovišta.  Brzom intervencijom, navalna i vodna grupa, jedna preko ljestve rasegače, a jedna preko auto ljestve, širenje požara na krovištu su zaustavile na samom sljemenu.  Požar je kroz dvadesetak minuta stavljen pod nadzor, te je spriječeno njegovo širenje. U 22:29 sati požar je ugašen. Izgorjelo je cca 35 m2 krovišta i 20 m2 pročelja fasade od stiropora. Za gašenje je...
Dana 28.03.2024. godine zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Punikvama. Uslijed požara dimnjaka potkrovlje obiteljske kuće ispunilo se dimom, no do našeg dolaska nije bilo otvorenog plamena pa ni potrebe za gašenjem. Zbog čađe u dimnjaku, vlasnicima je rečeno da prije ponovnog loženja obavezno kontaktiraju dimnjačarsku službu. Na intervencije je sudjelovalo 5 vatrogasaca sa navalnim vozilom. 
Dana, 23.03.2024. iz VOC-a JVP Varaždina, po Vatrodojavi iz trgovine Spar, zaprimljena je dojava o intervenciji. Na intervenciju je izašlo navalno vozilo sa 5 vatzrogasaca. Na mjestu intervencije ustanovljeno je da nema potrebe za našom intervencijom. 
Dana 22.03.2023. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru šume u mjestu Pece prema Radovanu. Požar šume na Izuzetno brdovitom i nepristupačnom terenu gašen je uz pomoć naprtnjača.  Nakon što je požarom zahvaćena površina stavljena pod nadzor, uočeno je da gori i susjedno brdo. Dio stabala, a koja su gorjela su srušena uz pomoć motorne pile. Za gašenje požara je utrošeno cca 2500 litara vode. Procjenjena opožarena površina bila je cca 7 ha. Požar je z 4 vozilka, gasilo 17 vatrogasaca iz 3 DVD-a.
Nakon požarne dojave, dana 20.03.2023. godine , vatrogasci DVDa Ivanec izašli su na intervenciju požara dimnjaka u Prigorec. Požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i ugašen. Na intervencije je sudjelovalo 6 vatrogasaca sa navalnim vozilom.
Dana 03.03.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru na kući u Škriljevcu. Požar koji je zahvatio  prostoriju na prvoj etaži obiteljske kuće i dio krovišta, pod nadzor je stavljen po dolasku vatrogasaca iz DVD-a Radovan koji su na mjesto intervencije stigli prije DVD-a Ivanec. Nakon što je požar u potpunosti ugašen, izvršena je ventilacija prostorija. U požaru je ozlijeđena jedna osoba koja je zbrinuta od strane djelatnika ZHM Varaždinske županije. DVD Ivanec je na intervenciji sudjelovao sa 11 vatrogasaca i tri vozila, a DVD Radovan sa 6 vatrogasaca i jednim navalnim vozilom. Intervencija je završila u 21:46 sati.
Dana 20.2.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru dimnjaka u Lovrečanu. Ukupno devet vatrogasaca sa dva vozila iz DVD-a Radovan i DVD-a Ivanec stigli su na mjesto intervencije i tražili uzrok zadimljenja kotlovnice. Uzrok je pronađen i uklonjen. Nije bilo potrebe za gašenjem.
Dana 16.02.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru garaže u Ivancu. Sedam vatrogasaca DVD-a Ivanec stigli su sa dva vozila na mjesto intervencije vrlo brzo. Vlasnika nije bilo kod kuće, a požar su do dolaska vatrogasne ekipe već lokalizirali susjedi koji su i dojavili požar. Od strane vatrogasaca DVD-a Ivanec Izvršeno je potpuno gašenje požara i zatvaranje vode koja je zbog taljenja bakrenih cijevi počela plaviti prostor garaže.
Dana 10.02.2024. godine iz VOC JVP Grada Varaždina zaprimljena je dojava o požaru otvorenog prostora u Bedencu. Uz pomoć vatrogasaca iz DVDa Ivanec i DVDa Bedenec kojih je na intervenciji ukupno bilo 15, požar je vrlo brzo stavljen pod kontrolu i ugašen.